Znajdź swój ulubiony przepis!

Koreczki z mięsem mielonym

Cieszą się dużym powodzeniem wśród gości.

Cieszą się dużym powodzeniem wśród gości.

 

Danie na 5 osób

Czas przygotowania: ok. 30 min

Potrawa łatwa i tania

 

 

 

 

 

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
  • cebula
  • jajko
  • pęczek pietruszki
  • bułka tarta
  • 150 g sera żółtego
  • 3 ogórki kwaszone
  • parę liści sałaty

Wykonanie:

W miseczce wymieszać mięso mielone, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę, wbić jajko i wymieszać z odrobina bułki tartej. Z masy formować małe kulki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia. Ser żółty i ogórki pokroić w kostkę. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Na wykałaczki nadziewać po kolei sałatę, ser, ogórka, mięso i jeszcze raz ser.

Zostaw komentarz

Dozwolone są następujące znaczniki HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>