Znajdź swój ulubiony przepis!

Domowe zapiekanki wegetariańskie

Domowe zapiekanki wegetariańskie

Domowe zapiekanki wegetariańskie

 

 

Danie dla 4 osób

Czas przygotowania: 25 min

Potrawa łatwa i tania

 

 

 

Składniki:

  • 2 większe paluchy
  • 1 mała papryka
  • 150g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • 150g żółtego sera
  • ketchup
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Pieczarki obrać ze skórki i obmyć, a następnie pokroić w cienkie plasterki. Paprykę obmyć i wraz z cebulą pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucić na patelnię, posypać ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. Całość dusić kilkanaście minut na małym ogniu do momentu zmiękczenia pieczarek i papryki oraz zeszklenia cebuli.

Paluchy przekroić wzdłuż i posmarować ketchupem. Na posmarowaną stronę wyłożyć podsmażone składniki i poprószyć żółtym serem. Piec w piekarniku ustawionym na 180 stopni do momentu roztopienia sera.

Zostaw komentarz

Dozwolone są następujące znaczniki HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>